ИТ система “Стандарт” подобрява процесите в МО

Информационна система „Стандарт” ще осигури качествена подготовка и изпълнение на основните задачи по планиране, организиране и координиране на дейностите по военна стандартизация на Министерство на отбраната.

Системата автоматизира процесите при работа с различните стандартизационни документи (ведомствени, национални, европейски, НАТО и др.), използвани по време на оперативната, логистичната, научноизследователската и развойната дейност в МО, съобщиха от разработчика ТехноЛогика.
“Системата е уникална, с богата функционалност, която демонстрира преимуществата на новите начини за информиране, общуване, обсъждане и съгласуване на военните стандарти. Тя е предпоставка да се наложи съвременен модел на работа в Министерство на отбраната”, каза Огнян Траянов, управител на ТехноЛогика.
Потребители на системата са всички направления в министерството, Българската армия и военната индустрия. Пълната й функционалност работи в автоматизираната информационна система на Българската армия, а нейно подмножество е достъпно на адрес: http://standard.mod.bg.
Системата беше представена официално вчера пред зам.министър Валентин Радев, висши военни от Генералния щаб и други структури на МО.
ТехноЛогика има и други действащи разработки по линия на ЕС и НАТО. Такива са Националният кодификационен инструмент – БУЛКОД, сертифициран от НАТО, Интегрираната система за администриране и контрол, акредитирана и одитирана от ЕС, както и SafeSeaNet системата, сертифицирана от Европейската агенция за морска безопасност. България дари на Македония НАТО-съвместимия продукт БУЛКОД, подпомагайки пътя й към Алианса.

Коментар