Епичната битка на Apple с еротиката

Apple е твърдо решена да изчисти своя онлайн магазин за приложения App Store от всякакво еротично съдържание. Компанията от Купертино поде епична битка с разработчиците, като резултатът от нея до този момент е над 5000 изхвърлени от App Store програми.

В Applе категорично не харесват мобилните приложения с прекалено сексуално съдържание и това виждане на хората на Стив Джобс вече е залегнало като изискване към разработчиците.

Първи за новите правила разбраха от компанията Chillifresh – тяхното приложение беше изхвърлено от App Store, заради развратния си характер. Разработчикът е получил съобщение от Купертино, че в App Store вече е забранено да се поместват програми с изображения на разголени мъже и жени, силуети, които подсказват сексуално съдържание, както и други материали с откровен сексуален подтекст.

Според статистика на уеб сайта AppShopper, ако досега от App Store са отстранявани десетки приложения дневно, то в последните няколко дни броят на изхвърлените програми е надвишил 5000.

От Apple обясняват своите рестриктивни действия с многобройните жалби от страна на потребители, които не харесват изобилието от приложения с еротичен характер в App Store.

Apple все пак дава шанс на разработчиците да променят своите продукти според изискванията, ако искат да бъдат включени отново в онлайн магазина.

Не за първи път Купертино се опитва да ограничи еротиката в App Store. Миналата година компанията въведе система за възрастов контрол. Тя обаче беше твърде неефективна, тъй като позволяваше на потребителите лесно да я излъжат.

Коментар