Wiser планира увеличение на капитала и нови придобивания

От началото на 2023 г. Wiser увеличи капитала си с над 28 млн. лв. и сега планира ново увеличение с до 24,6 млн.лв. (снимка: CC0 Public Domain)

“Бианор Холдинг” АД, опериращ под бранда Wiser Technology, получи одобрение от Комисията за финансов надзор за стартиране на процедура по първично публично предлагане на акции през Българска фондова борса (БФБ). Окончателният график ще бъде оповестен след одобрението му от БФБ.

Компанията планира да увеличи капитала си чрез издаване на нови до 4 096 711 акции с емисионна стойност в размер на 6,00 лв. за акция. При 100% реализиране на увеличението, общият брой акции на компанията ще възлезе на 16 386 844, а привлеченият капитал ще бъде 24 580 266 лв.

От началото на 2023 година Wiser увеличи капитала си с над 28 млн. лв. посредством първично публично предлагане на акции през БФБ. Набраните средства бяха използвани за реализиране на шест придобивания, в резултат на които проформа консолидираните приходи на дружеството за първите шест месеца на т.г. достигнаха 27 млн. лв., отбелязвайки ръст от над девет пъти спрямо приходите на дружеството през същия период на миналата година.

С настоящата процедура, компанията ще увеличи капитала си с допълнителни до 24,6 млн. лв.  Водещ инвестиционен посредник в процедурата е София Интернешънъл Секюритиз.

Вече има поети ангажименти от инвеститори за участие в увеличението на капитала за около 21 млн. лв., съобщи Коста Йорданов, изпълнителен директор на Wiser. “Целта на това увеличение на капитала е да започнем придобивания в Западна Европа и да погасим задължение по мостово финансиране за придобиването на Диджитал Лайтс по-рано т.г.”, допълни той.

Wiser ще проведе отворена среща с инвеститори на 11-ти септември в хотел Hyatt Regency Sofia, на която ще представи повече информация за резултатите на компанията, плановете за развитие и целите и параметрите на предстоящото увеличение на капитала.

Коментар