Иновация на Payhawk позволява наблюдение на бюджети в реално време

Иновативни услуги на Payhawk стимулират отчетността в бизнеса чрез персонализирани инструменти за управление на разходите (снимка: Payhawk)

Платформата за управление на бизнес разходите Payhawk обяви редица иновации като част от своето продуктово издание Есен ’24. Ново поколение карти дава възможност за наблюдение на бюджети в реално време и помага на компаниите да подобрят своята култура на корпоративни разходи.

Глобалните компании са изправени пред значителни предизвикателства при управлението и контрола на корпоративните разходи в различните екипи и региони. 43% от финансовите лидери искат да приоритизират подобряването на видимостта на разходите в техните организации, тъй като в противен случай това често води до преразход на бюджета, неправилно разпределение на ресурсите и трудности при прилагането на финансовите политики.

Новите решения на Payhawk дават възможност на финансовите екипи да изградят културата на разходите на своите компании, като стимулират отчетността и вземането на информирани решения. Есенното продуктово издание идва с над 15 нови функции, включително:

  • Бюджети в реално време – изцяло нова функция, която позволява на финансовите екипи и хората, които управляват бюджети в компаниите, да разполагат с наблюдение в реално време на това как се използва бюджетът, което води до по-бързо вземане на решения и стимулиране на отчетността.
  • Карти за всяка цел – популярните интелигентни дебитни и кредитни карти Visa на Payhawk, които дават възможност на бизнеса да контролира разходите си, сега имат подобрени настройки. Потребителите вече могат да добавят допълнителни функции за контрол и правила, за да създават карти, които отговарят на техните специфични бизнес нужда – от виртуални карти за еднократни плащания до карти за абонаменти и регулярни плащания, ограничени до конкретна услуга или проект, и карти за пътуване с ограничен период на активност. Така финансовите екипи ще се възползват от още по-голяма степен на контрол и персонализация.
  • Коментари – финансовите екипи могат да ускорят обработването на заявки за разходи и техните и одобрения, както и обработката на фактури с новата възможност за комуникация с екипите им, директно в платформата на Payhawk – там, където разходите им се случват.
  • Sage Intacct – Payhawk вече е в една от водещите световни платформи за счетоводни системи, Sage Intacct. Компанията въведе директна двупосочна интеграция за равняване на плащания и разходи в реално време и за постоянно синхронизиране на основните данни.

Иновативните решения на Payhawk вече доказаха, че подобряват работата на бизнеса в различни индустрии. Например, най-голямата транспортно-логистична компания в България, Discordia, която работи в над 70 страни, значително намали времето за обработка на разходите, увеличавайки производителността с 4 пъти след въвеждането на решението на Payhawk. Това повишаване на ефективността е ключов фактор в амбициозния план на компанията да увеличи броя на водачите си четири пъти в рамките на следващите шест години.

Глобалният доставчик на B2B решения GDS Group си спести над 300 часа годишно, като премина от ръчно обработка на разходите към решенията в реално време на Payhawk. Базираната в Лондон компания за декори MDM Props спестява 32 часа седмично за ръчна обработка на финансови документи, откакто ползва Payhawk. Това е еквивалентът на четири работни дни.

„Управлението на корпоративните разходи в множество екипи и различни региони може да бъде трудна задача, която често води до неефективност и липса на видимост. Това възпрепятства ефективното финансово управление”, казва Христо Борисов, главен изпълнителен директор и съосновател на Payhawk.

Иновациите на компанията директно адресират тези предизвикателства, като предоставят на отговорниците за бюджети, финансовите екипи и служителите поглед върху разходите в реално време и инструменти, съобразени с техните специфични нужди, допълни той.

„Чрез интегриране на мощни функции като проследяване на бюджета в реално време и разширяване на функциите за проактивен контрол на фирмените карти, ние помагаме на бизнеса да намали риска от преразход и да организира по-ефективно финансовите си процеси”, поясни Борисов.

Коментар