Излиза „мислещ” изкуствен интелект „Ягода”

Изкуственият интелект еволюира към способности за “размишление”
(снимка: CC0 Public Domain)

OpenAI, разработчикът на ChatGPT, ще пусне след две седмици нов AI продукт, наречен Strawberry (Ягода), като част от своя популярен чатбот. Отличителна черта на новия AI ще бъде възможността за „обмисляне” на отговорите, преди да ги издаде, което може значително да подобри качеството на взаимодействие на потребителя с AI чатбота.

Strawberry се откроява сред другите AI с уникалния си подход за обработка на потребителски заявки, съобщи Ройтерс, позовавайки се на обратна връзка от двама души, които вече са тествали новия AI модел.

Докато повечето съществуващи AI модели се стремят да реагират бързо, Strawberry е в състояние да „обмисли” своите отговори, преди да ги достави. Този иновативен процес на „размишление” има потенциал за по-дълбоки, по-точни и контекстуално подходящи отговори, което значително ще подобри потребителското изживяване.

Очаква се новият AI да бъде интегриран в ChatGPT, но ще остане отделен продукт. Въпреки това, точният формат за предоставянето му на потребителите остава неясен.

Първата версия на Strawberry ще бъде с ограничени възможности – тя ще може да обработва и генерира само текстова информация. Това означава, че на настоящия етап системата не е мултимодална и не може да работи с изображения.

Като пионер в разработването на големи езикови модели, OpenAI продължава да стимулира не само интереса към AI, но и значителни инвестиции в тази област. Това се потвърждава от нарастващия брой компании, които искат да интегрират AI в своите продукти и услуги.

OpenAI получава значителна подкрепа от Microsoft и наскоро съобщи, че има повече от милион потребители с платени абонаменти. Този впечатляващ ръст в потребителската база до голяма степен се дължи на широкото приемане на ChatGPT.

Коментари по темата: „Излиза „мислещ” изкуствен интелект „Ягода””

добавете коментар...

  1. Анонимен

    Хората постепенно ставаме излишни …

Коментар