Община Варна и Сирма Груп организират форум за млади предприемачи

На 9 март, 2010 г. (вторник) от 11:00 ч. в пленарната зала на Община Варна ще се проведе форум за млади предприемачи от морската столица. Събитието се организира от Община Варна и Сирма Груп Холдинг, в партньорство с Empower United и Българска Мрежа на Бизнес Ангелите. На него ще бъдат представени програмата на Сирма Груп за подкрепа на стартиращите предприемачи Sirma Young Spirit, конкурсът за Наградата Empower за млади предприемачи, както и дейността на Българска Мрежа на Бизнес Ангелите – единствената организация у нас, посветена на свързването на стартиращите бизнесмени с неинституционални дялови инвеститори. На конференцията Община Варна ще бъде представена от заместник – кмета на гр. Варна по образованието Коста Базитов и директорката на дирекция „Младежки дейности и спорт” към общината – Калинка Попстефанова.

„Община Варна се отнася с особено внимание към всички инициативи, насочени към най-перспективната част от нашите съграждани – младите хора. Настоящата инициатива е важен момент от дейността ни като администрация, мотивирана да насърчава развитието на иновативния бизнес в услуга на гражданите. В този смисъл с особено задоволство можем да отбележим ползотворното ни сътрудничество както със Сирма Груп Холдинг, така и с партньорите в тази инициатива. Надяваме се, че това първо по характера си събитие ще провокира и други утвърдени представители на бизнеса у нас да насърчават младежкото иновативно мислене и предприемачество” – сподели по повод на събитието г-н Коста Базитов.
„Варненци са сред най-иновативните и предприемчиви български граждани и именно затова Сирма Груп отвори свое представителство в града още през 2007 г. С настоящото събитие ние искаме да се обърнем към всички онези жители на морската столица, които имат идеи за стартиране на бизнес, уверени са в своя успех, но им липсва малко подкрепа, за да променят наистина своя живот. За тях ще представим няколко съвсем реални възможности, започвайки от програмата Sirma Young Spirit за финансиране на перспективни бизнес идеи, преминавайки през конкурса на Empower за млади предприемачи и достигайки до Българска Мрежа на Бизнес Ангелите, чиято цялостна дейност е насочена към осигуряване на инвеститори за начинаещи бизнес проекти“ – заяви по повод предстоящия форум Цветан Алексиев, изпълнителен директор на Сирма Груп Холдинг.
Събитието ще бъде със свободен достъп и ще е насочено към студенти, специалисти по информационни технологии, млади предприемачи, както и всички други млади хора с иновативни идеи и предприемачески дух в морската столица. След представянето на трите инициативи за финансиране на стартиращи компании, ще бъде отделено време за дискусия и въпроси от страна на участниците.

Коментар