AOC попълни серията GAMING G4 с мейнстрийм монитори

31,5-инчовият AOC GAMING CQ32G4VE предлага QHD резолюция (2560×1440) на извит Fast VA панел (снимка: AGON by AOC)

AGON by AOC – една от водещите световни марки за гейминг монитори и ИТ аксесоари – обяви четири нови попълнения към своята серия G4, с които компанията навлиза в мейнстрийм гейминга. Моделите са предназначени да отговорят на широк спектър от гейминг предпочитания и бюджети.

Новата гама включва 27-инчовите (68,6 см) извити AOC GAMING C27G4ZXU и CQ27G4X, модела с плосък екран Q27G4XF, както и по-големия вариант – 31,5-инчовия (80 см) извит AOC GAMING CQ32G4VE. Така AGON by AOC предлага разнообразна селекция от дисплеи с високи честоти на опресняване и отзивчиви панели за начинаещи геймъри и любители с ограничен бюджет.

Монитор за всеки тип гейминг забавление

AOC GAMING C27G4ZXU е лидерът в новите предложения с впечатляващата си честота на опресняване от 280 Hz на 27-инчовия извит Fast VA панел. Този Full HD (1920×1080) монитор разполага с 1500R извивка за цялостно потапяне в действието, както и до 1 милисекунда GtG време за реакция и 0,3 милисекунди време за реакция на движеща се картина (MPRT) за чиста и ясна графика.

С контрастно съотношение от 4000:1 и яркост от 300 нита, моделът осигурява живи изображения и дълбоки черни нюанси, което позволява на потребителите да се насладят както на визуално богати, така и на състезателни заглавия – перфектният баланс за всеки геймър: и за любителя, и за ентусиаста.

Нещо повече, C27G4ZXU включва вградени говорители и 4-портов USB 3.2 хъб за удобно свързване на периферни гейминг устройства. За потребители, които търсят същите спецификации (с изключение на говорителите и USB хъба) с опростена стойка или опции за VESA монтаж например, AGON by AOC предлага AOC GAMING C27G4ZXE (представен през юни 2024 г.).

QHD резолюция за по-ясни и отчетливи изображения

За геймърите, които търсят по-висока резолюция без компромис със скоростта, 27-инчовият AOC GAMING CQ27G4X и 31,5-инчовият AOC GAMING CQ32G4VE предлагат QHD резолюция (2560×1440) на извитите Fast VA панели. Тези модели могат да се похвалят с честота на опресняване от 180 Hz, до 1 милисекунда GtG време за реакция и 0,5 милисекунди време за реакция на движеща се картина (MPRT), предоставящи плавен и отзивчив геймплей в много от гейминг заглавията – съчетание на скорост и ясни и изразителни детайли.

27-инчовият AOC GAMING CQ27G4X може да се похвали с извит панел и честота на опресняване от 180 Hz (снимка: AGON by AOC)

CQ27G4X разполага с 1500R извивка и контрастно съотношение от 4000:1, докато по-големият CQ32G4VE също предлага 1500R извивка и контрастно съотношение от 3500:1, като и двата модела предоставят потапящи изображения с 300 нита яркост.

Плосък панел за традиционни гейминг пространства

AOC GAMING Q27G4XF завършва новата гама със своя 27-инчов плосък монитор с Fast IPS панел с QHD резолюция. Този модел предлага честота на опресняване от 180 Hz с време за реакция до 1 милисекунда GtG и 0,5 милисекунди време за реакция на движеща се картина (MPRT) за яснота и гладкост. С 300 нита яркост и HDR10 съвместимост, моделът осигурява живи цветове за динамично гейминг изживяване.

Пълен набор от гейминг функции и характеристики

Всички модели от серията G4 са оборудвани с набор от функции, предназначени специално за геймърите. Такава е MBR Sync – функция за намаляване на замъгляването на движението (Motion Blur Reduction), която синхронизира стробиращата подсветка с честотата на опресняване, за да намали възприятието за замъгляване на движението до минимум и да предложи отчетливо и плавно гейминг изживяване. 

Малкото забавяне на входа гарантира незабавното отразяване на действията на потребителя на екрана, докато функцията Dynamic Dial Point осигурява персонализирано наслагване на мерника, което може да промени цвета си спрямо фона за подобрена видимост. Тази функция може да подобри точността при стрелба в FPS заглавия.

AOC GAMING C27G4ZXU е лидерът в новите предложения с впечатляващата си честота на опресняване от 280 Hz (снимка: AGON by AOC)

Функцията за контрол на сенките (Shadow Control) позволява на потребителите да регулират сенките и акцентите, без да засягат останалата част от картината, което осигурява оптимална видимост във всички гейминг сценарии. Броячът на кадрите (Frame Counter) позволява на потребителите лесно да виждат честотата на кадрите на екрана. Освен това всички модели поддържат софтуера AOC G-Menu, позволяващ лесна настройка на екранното меню (OSD) директно от десктопа.

Елегантен дизайн

Серията G4 демонстрира модерна естетика на дизайна, която безпроблемно се вписва във всяко гейминг пространство. Със сива и черна цветова схема, тънки рамки и строг силует, напомнящ за стелт самолет, тези монитори предлагат изтънчен и привлекателен външен вид.

Здравите стойки с малък отпечатък осигуряват стабилна основа и достатъчно пространство на бюрото за движение на клавиатурата и мишката, без да отвличат вниманието от цялостната естетика.

С изключение на по-големия CQ32G4VE, който разполага със стойка с регулируем наклон, и трите 27-инчови модела са оборудвани със стойки с регулируема височина (130 мм), както и възможност за накланяне и завъртане, което позволява на потребителите да намерят оптимална ергономичност по време на дълги гейминг сесии.

Отворът за управление на кабелите в крачето на стойката спомага за създаване на чисто гейминг пространство. Опаковките на 27-инчовите модели се доставят с хартиени подложки, което намалява въздействието им върху околната среда. 

Adaptive-Sync за гейминг без накъсвания

И четирите нови модела от серията G4 поддържат технологията Adaptive-Sync, осигуряваща плавен геймплей без накъсвания с широк набор от графични карти. Q27G4XF отива една крачка напред със сертифицирана Nvidia G-SYNC съвместимост, за да предостави още по-безпроблемно изживяване за потребителите с Nvidia графичен процесор.

Наличност и цени

Новите извити и плоски модели от серията G4 ще бъдат налични от септември 2024 г. AOC GAMING C27G4ZXU, CQ27G4X, Q27G4XF и CQ32G4VE ще се предлагат на следните крайни препоръчителни цени на дребно: 468 лв., 449 лв., 468 лв. и 547 лв. съответно. Всички монитори са придружени от 3-годишна гаранция. 

Коментар