Бианор вече се търгува в Premium сегмента на БФБ

“Това, което в момента липсва на БФБ, е повече компании като Бианор”, каза д-р Маню Моравенов (вдясно), изпълнителен директор на БФБ (на снимката до него: Коста Йорданов, изпълнителен директор на Wiser Technology / фото: Бианор)

С решение на Съвета на директорите на Българската фондова борса, акциите на Бианор Холдинг АД бяха допуснати до търговия в сегмента Premium на Основен пазар, съобщиха от компанията, която оперира под бранда Wiser Technology.

“Бих искал да приветствам на сегмент Premium една от най-бързо развиващите се технологични компании на Българска фондова борса. Освен като ликвидност и ръст на цената на акциите, компанията показва и много високо ниво на отношение към инвеститорите”, каза доц. д-р Маню Моравенов, член на Съвета на директорите и изпълнителен директор на БФБ.

По неговите думи, Бианор/Wiser може да бъде една успешна международна компания и някой ден направи листване на голяма международна борса.

“Това, което в момента липсва на БФБ, е повече компании като Бианор, които да направят достатъчно натрупване, за да може нашият пазар да мине на следващо ниво – успешно позициониран в полезрението на международните инвеститори”, допълни доц. Моравенов.

За последните 12 месеца приходите на дружеството се увеличиха със 192%, броят акционери с 407, пазарната капитализация с 228% до 74 млн. лв., цената на акцията с 83% до 6,05 лв на акция. С над 1400 сделки с книжата на компанията за последните 6 месеца, Бианор се нарежда сред най-търгуваните дружества на БФБ и влезна в индекса BGBX40 по-рано тази година.

“Оценяваме доверието, което ни гласуват инвеститорите, и се радваме да видим повишения инвеститорски интерес към Wiser. Влизането на дружеството в най-високия и престижен сегмент на Българска фондова борса е пряк резултат от това доверие”, сподели Коста Йорданов, изпълнителен директор на Wiser Technology.

Wiser стартира процедура по увеличение на капитала, с която планира да набере до 24,6 млн. лв. Търговията с правата започва утре, 17 септември.  Миналата седмица Wiser проведе отворена среща с инвестиционната общност, за да представи параметрите на предстоящото увеличение на капитала и плановете за развитие на дружеството.

Коментари по темата: „Бианор вече се търгува в Premium сегмента на БФБ”

добавете коментар...

  1. УхааПомпане

    Основен бизнес когато пуснаха акциите беше софтуерният и въпреки сертификатите сега точно тоз е много по малък като обем/хора странно как са се вдигнали тез цисла по горе. Май новината не е за IT сектора а за друг.
    Самата фирма имаше над 100 души програмисти а сега са 20-30 ако някой не е разбрал.

Коментар