Нови Vaio вдигат летвата за качествени ноутбуци

Една от марките, безспорен синоним на високо качество и лукс, днес още повече вдигна летвата при класните ноутбуци. Vaio – линията ноутбук-компютри на Sony – вече ще се предлага у нас чрез специализиран магазин Vaio Ambassador Shop. Най-"пресните" модели пък добавят още удобства за потребителя.

Vaio Ambassador Shop e представителeн магазин за Sony ноутбуци. Мераклиите за Vaio могат не само да открият цялата гама от модели и аксесоари, предназначени за българския пазар, но и да разчитат на квалифицирана професионална консултация.

Отличително за Vaio Ambassador Shop е и това, че работи директно с централния сервиз на Vaio в Европа. Това трябва да гарантира, че в случай на нужда от сервиз всеки потребител се обслужва на европейско ниво.

Vaio Ambassador Shop се намира на мястото на досегашния Sony център в столицата, на ул. Солунска 4. Там се предлагаха най-различни продукти с марката Sony, но акцентът вече ще е основно върху Vaio, като в магазина могат да бъдат намерени всички модели, подходящи за работа и забавление – сериите F, E, Y, CW, Z, W (мини-Vaio), както и аксесоари за тях. Дебютът на Vaio Ambassador Shop бе съпътстван от появата на няколко нови модела и линии.

Серията Y обхваща компактни и ултрапреносими модели с 13-инчови екрани и тегло под 1,8 кг. Издръжлива изолирана и кирилизирана клавиатура, HDMI изход, LED дисплей с резолюция 1366х768 пиксела и батерия, способна да издържи до 9 часа автономна работа, са част от удобствата. Редно е да се отбележи, че моделът идва с крайно леко и компактно по размер зарядно – фактор, който онези, които пътуват и трябва да носят на рамо лаптоп, веднага ще оценят.

Във F серията новата линия F11 е предназначена за "творчески цели и домашно забавление". Дисплеят е 100% Adobe RGB, процесорът – Intel core i7 в съчетание с Nvidia GeForce с CUDA. И тук е налице издръжливата, изолирана и кирилизирана клавиатура, но с една особеност – има и цифров панел. IO интерфейс за eSATA, сензор за осветеността на екрана (настройва яркостта според осветеността на околната среда), бутон за изключване на екрана и нов бутон Assist в помощ на потребителя допълват удобствата тук.

15-инчовите модели от серия Е сe отличават с лайфстайл дизайн. Отново е налице издръжлива, изолирана и кирилизирана клавиатура и то също с цифров панел. Дисплеят има почти 180% ъгъл на визия, налични са 4 USB порта, HDMI, eSATA, а също и бутон за уеб. С него се стартира само браузер, без зареждане на операционната система, с цел бързо достигане до уеб.

Амбицията на Sony е моделите Vaio да се наложат като достъпни ноутбуци за българския потребител, заяви Ангел Кугийски, регионален директор на Sony за Албания, България и Македония. "Достъпни, но не евтини", подчерта Кугийски и обеща, че новите устройства ще са налични във Vaio Ambassador Shop още идната седмица.

Коментар