Сделка в логистичния бранш: Cargofort придоби Claims Trans 

Обединението на Cargofort и Claims Trans става един от значимите фактори в логистичния бранш (снимка: Cargofort)

Технологичният застрахователен брокер Cargofort придоби иновативната компания за разрешаване на транспортни казуси Claims Trans. С обединението клиентите ще получат по-оптимизирани и по-персонализирани услуги от един център. Стойността на сделката не беше обявена.

Обединената компания се позиционира като един от значимите фактори в логистичния бранш, тъй като съчетава предлагане на експертни услуги със солиден международен опит в обслужването на щети/казуси и застраховане в транспорта и логистиката.

“Придобиването на Claims Trans е ключов ход в нашата стратегия за растеж и развитие, чрез който ние разширяваме бизнеса си и засилваме присъствието си на международни пазари. Разрешаването на проблемни ситуации в транспорта трябва да бъде лесно и интелигентно и това винаги е бил нашият фокус”, коментира Мариан Атанасов, главен изпълнителен директор на Cargofort.

Със сливането на двете компании се формира по-голям екип със солиден опит и по-персонализирана и експертна подкрепа за клиентите. Cargofort ще разшири предлаганите услуги, които освен специализираното застраховане с фокус над „Карго” (Товари по време на превоз) и „Отговорност на превозвача и спедитора”, включват възможности за обработване на по-широк спектър от искове и казуси в транспорта. Такива са случаите с повредени стоки, кражба на товари, закъснели доставки, неплатени транспортни фактури, оптимизация и създаване на транспортни договори, както и правни услуги.

Клиентите от обединената компания могат да разчитат на дигитално експертно застраховане в транспорт и логистика чрез платформата „Cargofort App”, професионално разрешаване на транспортни казуси и щети, развитие на предлагането и интегриране на електронната товарителница (eCMR) в българския логистичен бранш.

“Целта ни е да оптимизираме процесите и комуникацията на замесените по един казус страни, като разчитаме на медиация, професионален тон, както и софтуер, който подпомага тези процеси. Ползите са не само за нашите клиенти, но и за техните логистични партньори. Логистичният бранш има нужда от разбираемо, достъпно и лесно за ползване застраховане, включващо прозрачно и оптимизирано управление на претенции за щети”, допълни Мариан Атанасов.

Коментар