Три родни ИТ фирми с отличия за иновативност


Три високотехнологични фирми получиха отличия в най-новото издание на конкурса за иновативно предприятие на годината, организиран от Фондация “Приложни изследвания и комуникации”, Enterprise Europe Network – България в партньорство с Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и Мисията на Световната банка у нас. Наградите връчи тази сутрин премиерът Бойко Борисов по време на откриването на Шестия национален иновационен форум.

Смартком получи отличието в категорията “Средно и голямо предприятие”, където се състезават дружества с персонал над 50 души. Фирмата участва в надпреварата с няколко свои продукта, сред които комутатори Strong Access за осигуряване на т.нар. тройна услуга и други разработки.

Пловдивската ОРАК Инженеринг взе отличието за “Малко предприятие”, където се надпреварват фирми с екип под 50 човека. Продуктът, с който фирмата участва, е системата R6 за управление на бизнеса в сферата на туризма, търговията, производството.

Бианор пък получи отличие за иновативна дейност. Софтуерната фирма бе наградена за разработката си iMediaShare. Бианор взе отличие в тази категория заедно с Техкерамика, АМК и фирма Дисси, разработваща системи за оперативно-диспечерско управление за ЖП транспорт, вкл. столичното метро.

Научно-изследователски екипи също получиха отличия в конкурса за иновации. Институтът по механика при БАН и лабораторията “CAD/CAM/CAE в индустрията” при ТУ-София завоюваха отличията в тази категория.

Коментар