Българска компания с престижна ИТ награда

ICB – Интерконсулт България спечели отличието European IT Excellence Awards за най-добро решение във вертикален пазар, както и специалния приз на конкурса – Компания на годината в европейския ИТ сектор.

Решението, което се открои сред другите победители в седемнайсетте категории на конкурса, e DOC TOOLS – интеграционно инженерно приложение за автоматично генериране на продуктова документация, внедрено в норвежката компания Kongsberg Maritime.

В конкурса участваха ИТ постиженията на 26 европейски страни, като до финалите достигнаха 51 компании от 16 страни. Класацията се провежда за втора поредна година по инициатива на IT Europa и се спонсорира от Microsoft, IBM и Cisco. Наградата за ICB бе връчена на церемония в Лондон от Microsoft на управителя на ICB – Стоян Боев.

„Решението, което грабна приза, трансформира наследените системи на клиента в двигател на производителността – то увеличи продуктивността над 30 пъти и като резултат сега спестява милиони евро на година”, каза Боев.

„Доказахме, че България вече не е дестинация за евтина работна ръка, а страна, в която се създават действително иновационни решения”, допълни той.

Миналата година решението DOC TOOLS, което успя да победи финалисти като Vodafone UK, Jaspersoft и SIVECO, бе избрано да представи европейския ИТ сектор на Европейска бизнес мисия в Япония. То е част от интегрираната инженерна експертна система ENGI TOOLS, която автоматизира цялостния процес на създаване на документация, окомплектоване на компоненти и изпълнение на инженерни тестови сценарии, който съпътства продажбата и пускането в експлоатация на сложни инженерни системи.

Коментар