Gemini AI прави отговорите в Gmail още по-умни

Потребителите на Gmail получиха разширена AI функционалност за отговори
(снимка: CC0 Public Domain)

Google пусна актуализация на приложението Gmail за Android и iOS, която интегрира по-тясно изкуствения интелект Gemini AI за подобряване на качеството на интелигентните отговори. 

Още през май т.г. Google разкри някои подробности за новата AI функционалност в най-популярната уеб поща. Сега изкуственият интелект отчита съдържанието на цялата имейл верига, за да предложи по-интелигентни отговори, отбелязва The Verge.

Потребителят има достъп до предварителен преглед на няколко опции за интелигентни отговори и може да избере тази, която най-добре отговаря на неговите нужди или стил на писане.

Идеята на нововъведението е да спести време на хората, които активно си кореспондират по имейл, както и да разнообрази набора от налични автоматични отговори – в актуализираната версия те дори съдържат начален поздрав и подпис.

Контекстните интелигентни отговори са достъпни за всички абонати на Gemini Business, Enterprise, Education, Education Premium и Google One AI Premium. Актуализираната функция се основава на оригиналните “умни отговори”, които дебютираха в Gmail през 2017 г.

По-рано Google представи функция за въпроси и отговори Gmail Q&A. Тя позволява на потребителите да задават въпроси на чатбот, за отговор на които изкуственият интелект ще трябва да анализира кореспонденцията в е-пощата.

Коментар