Рупърт Мърдок замисля да съди Google

Мега дело се задава между медийния гигант Нюз Корпореъйшън и най-големия играч на интеренет пазара – Google. Рупърт Мърдок е заявил, че ще съди Google, ако компанията провали преговорите за прекратяване на индексацията на неговите новини, предаде Ню Йорк Таймс.

Шефът на Нюз Корпорейшън е много недоволен от позицията на Google по въпроса с индексирането и е готов да пренесе спора в съда. От интернет гиганта пък все още не са коментирали задаващата се юридическа опасност.
Междувременно, Нюз Корпорейшон води преговори с Micrposoft за включване в конкурентната търсачка Bing. Според непотвърдени официално информации, Мърдок ще разреши на Microsoft да индексира съдържанието на многобройните сайтове на медийната корпорация.
Още през миналата година Рупърт Мърдок изказа недоволство от това, че в неговите сайтове попадат случайни потребители, заради особеностите на търсещата система на Google. Подобни читатели не били интересни за рекламодателите, които поместват банери на сайтовете на Нюз Корпорейшън, обясни тогава шефът на компанията.

по темата: „Рупърт Мърдок замисля да съди Google”

добавете коментар...

  1. Цветелина

    Изключително нелепа позиция от страна на г-н Мърдок.

Коментар