Новият MS Office 2024 за PC и Mac работи без абонамент

Популярният офис пакет на Microsoft остава достъпен за потребителите и без абонамент
(снимка: CC0 Public Domain)

Microsoft пусна нова версия на своя Office пакет за потребители, които не искат да се абонират за Microsoft 365. Самостоятелната версия на Microsoft Office 2024 е достъпна както за индивидуални клиенти, така и за малки фирми.

В състава на Office 2024 влизат приложенията Word, Excel, PowerPoint, OneNote и Outlook за платформи PC и Mac. Пакетът включва много от актуализациите, които абонатите на Microsoft 365 получиха през последните няколко години.

Предишната самостоятелна версия на Microsoft Office излезе през 2021 г. Новият Office 2024 идва с подобрения в основните приложения и промени в потребителския интерфейс. Пакетът включва нова тема по подразбиране във Fluent Design, която съответства на визуалния стил на Windows 11.

Най-големите промени в Office 2024 засягат Excel, PowerPoint и Outlook. Microsoft е добавила нови функции към Excel за използване на текст и масиви, както и функция Image, която може да изтегля изображения от интернет. Excel 2024 вече може да препраща към динамични масиви в автоматично актуализиращи се диаграми. Подобрени са скоростта и стабилността на приложението.

PowerPoint включва възможности за вграждане на емисии от камерата в слайдове, както и за запис на гласове, анимации, преходи и ръкопис. Вече можете да добавяте субтитри към видео и аудио файлове на слайдове.

Office 2024 включва приложенията Word, Excel, PowerPoint, OneNote и Outlook
(снимка: Microsoft)

Outlook 2024 идва със значително преработено търсене, за да връща по-подходящи резултати при търсене в съобщения, прикачени файлове, контакти и записи в календара. Добавени са инструменти за управление на срещи, включително възможност за автоматично съкращаване на срещи. Потребителите на Mac вече могат да използват жестове за плъзгане наляво и надясно в Outlook.

Office 2024 поддържа лесно вмъкване на изображения от мобилно Android устройство в Word, Excel и PowerPoint. Новата версия на офис пакета осигурява пълна поддръжка за версия 1.4 на формата OpenDocument (ODF), която включва много подобрения. Word и PowerPoint позволяват маркиране и отговаряне на коментари в документи.

Потребителите на Word 2024 ще могат да възстановят сесията си, ако компютърът им се срине – Word автоматично ще възстанови всички документи, които са били отворени преди прекъсване на захранването или необичайно изключване на програмата. А потребителите на OneNote 2024 ще имат достъп до нови възможности за ръкопис и рисуване.

Office 2024 изисква акаунт в Microsoft и интернет връзка при инсталиране. Все още не е ясно дали е необходима постоянна връзка, или е достатъчно само инсталиране на пакета, за да бъде активиран и да получава актуализации. За стартиране на РС трябват Windows 10 или 11, а на Mac – някоя от трите последни версии на macOS.

Microsoft Office 2024 ще се предлага в две различни издания. Office Home 2024 за $149,99 включва Word, Excel, PowerPoint и OneNote за PC или Mac. За да използвате Outlook, ще ви трябва версията Office Home and Business 2024 за $249,99, която включва също права за използване на приложенията за бизнес цели.

Коментари по темата: „Новият MS Office 2024 за PC и Mac работи без абонамент”

добавете коментар...

  1. marta

    OnlyOffice, LibreOffice, OpenOffice, Google docs/spreadsheets/etc хайде хайде има много интересни алтернативи!

  2. Anonymous

    кое е подвеждащо ?

  3. Верно ли, бе?

    Аман от подвеждащи заглавия и евтин маткетинг. Но всеки си прави изводи за качеството на стаиите ви.

Коментар