УНСС и Аксенчър ще обучават по интелигентни операции в бизнеса

Студентите в Академията на УНСС и Аксенчър ще придобият познания и умения, които ще ги направят по-конкурентни за кариера в БПО сектора (снимка: CC0 Public Domain)

УНСС стартира академия за студенти съвместно с консултантската и технологична компания „Аксенчър България”. Академията ще се проведе в периода 16 октомври – 4 декември 2024 г. под надслов „Lead the Change with Intelligent Operations”, като по време на обучението студентите ще изучават аутсорсинг, технологични иновации и изкуствен интелект.

Лекторите ще представят по различен начин важни моменти от сферата на интелигентните операции – стратегическо планиране, оперативно управление на процесите в хода на изпълнението, оценка на ефективността и др.

„Нашата основна цел е да утвърждаваме тясното сътрудничество с бизнеса в дългосрочен план. По този начин съдействаме за сближаване на обучението с практиката и насърчаваме професионалното развитие на всички студенти в УНСС”, каза каза проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики на УНСС, по повод съвместната инициатива с „Аксенчър България”.

Академията е фокусирана върху едно от най-актуалните и предпочитани за развитие бизнес направления, като цели да покаже как технологиите трансформират бизнеса чрез иновации и изкуствен интелект. Тя е разработена в две части – теоретична и практическа.

Теоретичната част се фокусира върху представяне и запознаване на студентите със спецификите и дейността на отделните бизнес звена в компанията, както и с реални казуси и предизвикателства, пред които са изправени съществуващи компании, и начините, по които те се справят и ги преодоляват.

Втората част, практическата, цели да провери научените знания чрез разработване на индивидуални проекти по задание. Ментори от екипа на „Аксенчър България” ще бъдат на разположение на студентите при решаването на  казусите и ще им съдействат със съвети, насоки и ценна обратна връзка.

Основните теми на програмата включват Insurance Operations, Sales Operations, Supply Chain Operations, Performance Management, Data Analytics & Gen AI, What it means to be a Manager in a BPO Organization, Driving Positive change. След оценка от експертно жури първите три проекта, представили се най-добре, ще бъдат отличени с награди.

„С този първи наш съвместен проект искаме да дадем възможност на студентите да се докоснат до света на интелигентните операции и да придобият нови знания и умения, които ще ги направят по-конкурентни и ще им дадат възможност за кариера в БПО сектора”, каза Цветомира Христова, директор на Оперативния център на „Аксенчър България”.

Академията „Lead the Change with Intelligent Operations“ се реализира, като част от обхвата на съвместния меморандум за сътрудничество между УНСС и „Аксенчър България”, който бе сключен през 2023 г.

Коментар