Бианор придоби сръбския разработчик Badin Soft

Wiser Technology сключи сделка, която ще засили позициите ѝ в сферата на финансовите услуги и телекомуникациите (снимка: CC0 Public Domain)

“Бианор Холдинг” АД, опериращ под бранда Wiser Technology, придоби 100% от сръбската компания за разработка на софтуер Badin Soft. В резултат на сделката, основателите на Badin Soft и други ключови служители на компанията ще станат акционери в Wiser Technology.

В офиса на Badin Soft в Ниш, Сърбия работят над 100 софтуерни инженери и консултанти. Компанията обслужва фирми от сферите на финансовите услуги и комуникациите. Сред клиентите им са известни имена като BlackRock, Raiffeisen Bank, Telecom Serbia и Inspira Group.

Тази сделка допълнително укрепва капацитета на Wiser Technology в предлагането на решения за секторите на финансовите услуги и телекомуникациите и отваря нови възможности за работа с международни клиенти от най-висок ранг, съобщиха от компанията. Стойността на сделката не беше обявена.

В резултат на транзакцията, консолидираните приходи на Wiser Technology за 2024 г. се очаква значително да надхвърлят 60 млн. лева. Компанията цели да се превърне във водещ доставчик на софтуерни услуги от Централна и Източна Европа.

Wiser Technology следва стратегия за растеж, която консолидира капацитет в региона за предоставяне на услуги по разработка на софтуер, като същевременно получава директен достъп до корпоративни клиенти на ключови пазари като САЩ, Великобритания и DACH региона.

Богатият опит на Badin в областта на финансовите услуги и комуникациите ще помогне на Wiser Technology да се позиционира по-убедително в тези ключови вертикали и да предоставя по-голяма стойност на клиентите, коментира сделката Коста Йорданов, изпълнителен директор на Wiser Technology.

Сред глобалните клиенти на Wiser Technology са компании от ранга на Airbus, IBM, UniCredit, Nokia, Bosch, АТ&Т и др. Компанията си партнира активно с технологични лидери като IBM, Amazon, Google, Microsoft, SAP, McKinsey Digital и E&Y Digital.

По-рано този месец Wiser обяви влизането си в Premium сегмента на Българска Фондова Борса (БФБ) и към момента финализира увеличение на капитала с 24,3 млн. лева чрез публичните пазари в подкрепа на по-нататъшното разрастване на компанията.

Коментар