Microsoft подпомага дейности с идеална цел

Български неправителствени организации имат достъп до дарителски програми на Microsoft, чрез които могат да ползват технологии за повишаване ефективността на работата си, стана ясно днес.

Традиционният “Ден на Microsoft” беше организиран съместно от българския офис на компанията и Фондация „Работилница за граждански инициативи” в рамките на Европейската седмица на информационните умения.

Работилница за граждански инициативи” е стратегическият партньор в България, избран от КомпуМентор (CompuMentor) на Microsoft, една от най-старите и най-големите неправителствени агенции за технологична подкрепа в САЩ. Чрез това партньорство, гражданските организации у нас могат да използват възможностите, които предлага технологичният уеб сайт ТехСуп (TechSoup), получавайки достъп до дарителски програми за софтуер и хардуер.

За българските неправителствени организации партньорството в ТехСуп носи полза в оперативен и стратегически план. Гражданските организации имат достъп до софтуерни и хардуерни продукти, получени като дарение. Спестените средства ще могат да бъдат насочени към дейности, свързани с идеалната цел на организациите.

Коментар