Вещаят скорошен край на настолните РС-та

Персоналните компютри ще умрат до 2013 година, прогнозира вицепрезидентът на Google по глобална реклама Джон Херлихай. РС-тата ще отстъпят място на мобилните устройства, твърди мениджърът, цитиран от siliconrepublic.com.

След три години десктопите няма да играят никаква роля. Дори и сега повечето хора в Япония търсят в интернет чрез смартфоните си, казва Харлихай в реч на конференцията Digital Landscapes в Дъблин.
За пореден път представител на Google потвърди ориентацията на интернет гиганта към мобилните технологии. През февруари, по време на Световния мобилен конгрес в Барселона изпълнителният директор Ерик Шмид заяви, че новите продукти на Microsoft и Apple, съответно Windows Phone и iPad, говорят за коренни промени на пазара за информационни технологии.

по темата: „Вещаят скорошен край на настолните РС-та”

добавете коментар...

  1. (Вашето име)

    Такова нещо като настолен или мобилен компютър няма! Има само Компютър, а компютърите могат да приемат всякакви форми, които са практични за дадена ситуация. Ако си подпра смартфона на бюрото това не е ли настолен PC? Ako си сложа големия компютър с всичките му устройства и батерии в една раница и тръгна по улиците – ето то мобилен компютър! :))))

  2. Haho

    Хаха глупости, докато мога да си купя/сглобя настолен компютър, за мен няма да са умрели!

  3. The Thing

    Тоя Джон Херлихай да вземе да се гръмне. Аман от пророци. То не беше 640 КВ памет ще са достатъчни за всичко, Оптичните носители ще умрат до 2-3 години и прочие смехории от каймака на водещите компании. Мине се не мине време и току изцвъкали по едно голямо л*й*о! А в някои държави все още ползват дискети като разменно средство на информация. Нищо, че и те умряха, нали?

  4. Noncho

    Съгласен съм, за общи неща става, но за нещо по специфично си трябва компютър, а и е много по-лесно за ъпгрейд, колкото и да им се иска на големите корпорации да ни продават нови през 6 месеца.

  5. Пастор Свин

    Да бе, айде да седне да прави дизайн или да трейдва през смартфона си. Тия глупости съм ги слушал и преди.

Коментар