Съдбата на Intel зависи и от президентските избори в САЩ

Слуховете за сделка между Qualcomm и Intel може да се потвърдят след изборите в САЩ 
(снимка: CC0 Public Domain)

Възможно ли е президентските избори в САЩ да решат съдбата на Intel? Оказва се, да! Qualcomm ще изчака резултатите от изборите на 4 ноември, преди да вземе решение за сделка със своя конкурент. Не е сигурно обаче, че Intel ще иска да продаде част или целия си бизнес.

По-рано се появиха информации, че Qualcomm има интерес да придобие поне част от бизнеса на Intel, въпреки че перспективите за такава сделка са много неясни. В момента обаче самата Qualcomm е решила да забави своята оферта в очакване на резултатите от президентските избори в САЩ, съобщи Блумбърг.

Според информирани източници, Qualcomm няма да предприема никакви действия по придобиване на част от бизнеса на Intel до встъпването в длъжност на новия президент на САЩ през януари 2025 г.

Най-големият доставчик на мобилни чипове анализира геополитическата ситуация, за да оцени антитръстовите политики на новата президентска администрация и как те ще се отразят на отношенията на Америка с Китай.

Анализаторите казват, че антитръстовите регулатори едва ли ще одобрят сделката между Qualcomm и Intel, но промените след изборите могат да подобрят шансовете на Qualcomm за успех. Самата Intel обаче все още не е потвърдила, че ще продаде поне част от основните си активи.

Коментар