Нова корпоративна услуга от Ericsson

Deutsche Telekom обяви новата си обединена услуга за корпоративни клиенти в Германия – DeutschlandLAN, базирана на решението Ericsson Business Communication Suite.

Решението на Ericsson се състои от IP телефония, както и приложения за мобилност, съвместна работа и мултимедийна конфернетна връзка за смартфони, компютри и IP-базирани телефони.

Потребителят е част от мрежата на компанията и има удобен достъп до всички комуникационни инструменти докато е в командировка – ползва смартфон и ноутбук по същия начин, както и когато се намира в офиса. Ericsson Business Communication Suite позволява незабавна комуникация с екип във виртуални зали за видео конференции, споделяне на документи или осъществяване на презентации, като по този начин създава динамично взаимодействие вътре или връзка с хора извън компанията.

Deutsche Telekom планира да пусне услугата си на пазара през месец април 2010 г.

„Потребителите искат да работят, където и да се намират, без да бъдат ограничавани до работното си място в офиса. Решението Ericsson Business Communication Suite им предоставя тази възможност, а Deutsche Telekom е сред първите оператори в света, които ползват приложението за услугата си DeutschlandLAN”, отбеляза Ян Вареби, директор Мултимедия в Ericsson.

Ericsson Business Communication Suite е напълно съвместимо с 3GPP IMS. Приложението може да обслужва 250 000 абоната, а при нужда може да бъде разширено. Базирано на отворени стандарти и съчетано с други функционалности на операторската мрежа, това решение предоставя на операторите добра основа, за да отправят предложение тип „всичко в едно”  към корпоративните си клиенти.

Коментар