Задават се курсове за обучение по е-управление

ТУ – София, Стопански факултет и НИС-Център за научни изследвания и обучение по е-управление организират курсове за обучение по е-управление, съобщи Фондацията за реформа в местното самоуправление. Курсовете са първи по рода си в страната и се реализират в рамките на проект „Център за научни изследвания и обучение по е-управление” към Стопански факултет на Техническия Университет – София.

Целта на курсовете е практическо обучение по отделни иновационни е-технологии и добри практики, прилагани и развивани в публичната и бизнес администрация.
Обучението на служители от общинската и държавната администрация, студенти, магистри, докторанти ще доведе до повишаването на квалификацията им и трансфериране на наученото в по-нататъшните им професионални изяви.
За обучаващи ще бъдат привлечени научни работници и показали успешни резултати представители от практиката. Курсовете са в следните тематични направления:
– Управленски информационни системи – 19-20 март 2010
– Организация и управление на административната дейност – 16-17 април 2010
– Връзки с обществеността – 7-8 май 2010
В програмата са включен реални и видеоконферентни практически занятия.
Таксата от 60 лв. е за обучение и учебни материали. Заплащането става при започване на курса, но записването трябва да е направено най-късно три дена преди датата на курса. Редовни студенти и докторанти се освобождават от такса. Пътни, дневни и квартирни на участниците са за тяхна сметка.
Успешно завършилите курсовете ще получат удостоверение и могат да кандидатстват за признаване на подготвително обучение за магистърска степен.  

Коментар