Windows хостингът достъпен и у нас

СуперХостинг.БГ стартира предлагане на ASP.NET (Windows) хостинг услуги, използвайки позициониран у нас център за данни. Клиентите на компанията вече могат да ползват същите хостинг планове, както и при останалите услуги на доставчика, като се запазват параметрите и цените.

„В България има търсене на Windows хостинг, тъй като доста компании разработват уеб сайтове на ASP.NET и използват MS SQL. До момента тези разработчици не можеха да се възползват от хостинг услугите ни", посочи Методи Дреновски, управител на СуперХостинг.БГ.

За първи път в българското онлайн пространство са достъпни хостинг услуги, базирани на платформа Microsoft, коментира Огнян Киряков, генерален директор на Майкрософт България.

СуперХостинг.БГ ще работи с хостинг агенциите-партньори на Microsoft. Програмата WebsiteSpark, в комбинация с новостартиралия Windows хостинг, ще осигури на уеб агенциите възможност да използват иновативни и лесни за научаване средства за разработка на уеб приложения, допълни Киряков.

На предстоящите "Дни на Майкрософт 2010" софтуерната компания ще представи всички възможни варианти, чрез които уеб агенциите с минимални инвестиции могат да започнат да предлагат услуги на базата на платформа от Microsoft.

Освен технологии на Microsoft, новите Windows хостинг услуги ще позволяват и използване на PHP и MySQL, което ще даде пълна свобода на разработчиците. Под Windows ще могат да се хостват и всички най-популярни платформи за управление на уеб съдържание, като WordPress, Drupal, Joomla! и e107, поясни Методи Дреновски.

Коментар