Photoshop подсилва Android приложенията

Софтуерната компания Adobe Systems осигури на разработчиците на платформа Android достъп до мобилната версия на своя флагмански продукт Photoshop. Това ще позволи на програмистите да използват възможностите на графичния редактор в своите приложения за Android устройства.

Photoshop.com Mobile for Android 1.1 дава възможност на мобилните потребители да редактират и публикуват фотографии. Онлайн приложението предлага удобно използване на камерата на смартфона и редица нови ефекти за редактиране.

За разлика от iPhone, платформата Anroid е позволила на Adobe да направи Photoshop.com достъпен за разработчиците, благодарение на което те могат да го използват във всяко свое приложение, споделят от софтуерната компания.

Функционалността на Photoshop ще бъде достъпна, например, в приложенията за работа с аукциони и недвижимости, както и в социални мрежи. В резултат, потребителите ще могат бързо да обработват снимки и да получат най-доброто качество преди публикацията.

Новият сайт за разработчици на Android позволява да се пренася функционалността на Photoshop.com Mobile for Android 1.1 и на други приложения. Осигурен е достъп до технологии на Adobe, които дават по-голяма творческа свобода на разработчиците при създаване на приложения.

Photoshop.com Mobile е достъпен и за платформа iPhone. Но за никого не са тайна охладнелите отношения между Adobe и Apple, след като от Купертино открито критикуват флаш технологията и заложиха на HTML 5 като нейна алтернатива.

Официална страница: Photoshop.com Mobile for Android

Коментар