Асбис ще доставя и решения за сигурност на AVG

Компаниите Asbis Enterprises и AVG Technologies обявиха, че са подписали споразумение за дистрибуция. Съгласно договора, Asbis става оторизиран „master” дистрибутор и доставчик на продуктите на AVG в 22 страни, пазарите в Европа, Средния Изток и Африка (EMEA), Русия и бившите републики.

В България решенията за сигурност на AVG ще са достъпни чрез местното поделение на дистрибутора – Асбис България. Това е третата софтуерна марка в портфолиото на Асбис БГ, след Microsoft и Касперски. Доскоро познат като „компонентен“, дистрибуторът започна да навлиза в дебрите на софтуерния бизнес през 2009 г.

Убедени сме, че статусът ни на “master” дистрибутор ще бъде изключително полезен за нашите клиенти, – коментира Лоран Жарно, изпълнителен вицепрезидент, продажби и маркетинг в Asbis. – Разполагаме с най-добрата в ИТ сферата онлайн система за дистрибуция, с която се гарантира високо ниво на обслужване при поръчка и доставка на продуктите в реално време, което води до спестяване на средства при закупуване и доставяне на електронен лиценз за ползване.”

AVG нарочно е търсила „master” дистрибутор за региона, който да е със солидни възможности от гледна точка на продажби, маркетинг, техническа поддръжка, доставка и финансиране. Възможността за присъствие едновременно в 22 страни е оценена високо.

Като част от договора вече са налице и В2В линкове за поръчка на електронни лицензи за софтуера на AVG, което прави доставката на лицензи лесна – „само на няколко клика разстояние“.   

Продукти на AVG Technologies

AVG Anti-Virus 9.0 осигурява защита срещу вируси, шпионски и друг вид зловредни програми. Включва AVG LinkScanner технология за предпазване от заразени уеб страници, които биват сканирани за вируси в момента на тяхното отваряне;

С AVG Anti-Virus & Firewall 9.0 потребителите разполагат с цялостната защита на AVG Anti-Virus 9.0, като са добавени нови приложения на AVG Firewall подсигуряващи персонализация и защита на личната информация от хакери;

AVG Internet Security 9.0 комбинира няколко защити за потребителите, които са постоянно онлайн. AVG Identity Protection и LinkScanner са в постоянен защитен режим, за да опазят личната и ценна информация на потребителите;

AVG Identity Protection е специално решение за защитено онлайн банкиране и пазаруване;

AVG Anti-Virus Business Edition 9.0 осигурява на компаниите висок клас защита, без да влияе на ежедневната им работа, както и подобрен Firewall с включен LinkScanner;

AVG Internet Security Business Edition 9.0 обединява превенцията на онлайн заплахи с подобрена антивирусна защита и Firewal.

AVG File Server Edition 9.0 e предназначен да защитава фирмения файлов сървър;

AVG Email Server Edition 9.0 предотвратява спам и защитава електронната поща.

Коментар