QlikTech е позициониран от Gartner като претендент за пазарен лидер

9 Март 2010 – гр. Раднор, Пенсилвания – QlikTech, водеща компания в сферата на Business Intelligence, обяви днес, че е била класирана от Gartner в квадранта на претендентите за пазарни лидери сред разработчиците на корпоративни софтуерни пакети за BI (EBIS) в доклада Magic Quadrant на база на проведените тестове на продукта QlikView.

"Страхотно е да бъдеш определен от Gartner като претендент за пазарен лидер", заяви Антъни Дейгтън, старши вицепрезидент за продуктите на QlikTech. "Като компания — пионер в областта на решенията за Business Intelligence, базирани на ресурсите на собствената оперативна памет на устройството, ние разбираме както означава да предлагаш технология, която предизвиква традиционните подходи. Надяваме се и за в бъдеще да продължим да предизвикваме конкурентите с кардинално различен подход от традиционните платформи за Business Intelligence. Щастливи сме и от факта, че вече разполагаме с над 12000 клиента в световен мащаб, които печелят от предимствата на QlikView, свързани с лесната употреба и бързото инсталиране, което осигурява бързото получаване на отговори на критично важни за бизнеса въпроси".

Коментарът на Gartner за еволюцията на пазара на Business Intelligence в доклада гласи: "Организациите бързо приемат идеята да осигуряват информация за крайните потребители, даващи им възможност да преглеждат и превъртат данните в режим на "сърфиране и запис", като алтернатива на традиционната архитектура, базирана само на стандартни доклади. Застрашени от успеха на тези нови компании и растящия им авторитет, традиционните доставчици на BI платформи се опитват да имитират този подход с помощта на лесни за използване интерактивни визуализации, които често разчитат на технологията за използване на оперативната памет на устройството. Тези имитации, в комбинация с нарастващото мнение сред различни потребителски организации, че инструментите за изследване на данни могат да бъдат използвани и като пълнофункционални платформи за BI за по-широк кръг от цели и приложения (извън рамките на бързата разработка на прототипи), обяснява значителното преместване на тези доставчици от категорията визионери към тази на претендентите за лидери."

Коментар