ACO избра Microsoft Dynamics NAV за управление на бизнеса си в България

ACO Building Elements, българското подразделение на ACO Group, е създадено през 2000г. с основна дейност търговия на системи за повърхностно отводняване, отводняване на сгради и пречистване на отпадни води. АСО разполага с централен склад, намиращ в София, а продажбената дейност се осъществява посредством дилъри в цялата страна, големи търговски вериги и инвеститори или строителни компании, разделени на зони. За 10 години на българския пазар, ACO реализира множество проекти в инфраструктурни обекти, бензиностанции, хипермаркети, търговски и бизнес центрове, автосалони, хотели, летища, болници, жилищни комплекси на територията на страната.

Последните няколко години са изключително успешни за компанията, бизнесът й се разраства, продажбите, дистрибуторите и клиентите се увеличават, а с това и обемът на работа. С времето се установяват все повече нови процеси и комплексността на бизнеса се задълбочава. Идва момент, в който управлението на компанията, развиването на дистрибуторска мрежа и увеличаването броя на партньорите и клиентите, вече се превръщат в истински предизвикателства за ръководството. Те касаят както по-ефективно управление на процесите в счетоводството и финансите, продажбите и маркетинга, доставки и складовото стопанство, така и осигуряване на стабилни конкурентни предимства пред останалите компании в бранша, особено при настъпващата по това време световна икономическа криза.

АСО е една от онези компании, която се оказва достатъчно съобразителна и гъвкава, за да използва нестабилната икономическа обстановка и да оптимизира бизнеса си, да установи по-ефективни бизнес процеси, чрез които да се съкратят разходите и увеличат печалбите. Мениджмънтът на компанията осъзнава, че начинът за постигане на това е внедряване на система за цялостно фирмено управление, която да обхване всички бизнес процеси. Следва период на проучване на ERP пазара у нас и търсене на най-подходящото за тях решение и внедрител, който да бъде техен дългосрочен партньор.

В средата на 2009, ACO стартира проект по внедряване на Microsoft Dynamics NAV, като става и една от първите компании у нас, които внедряват най-новата версия на решението Microsoft Dynamics NAV 2009 с набор от допълнителни функционалности и още по-лесна работа на потребителите със системата. Сред основните причини за избор на ERP решението на Microsoft са разнообразните функционалности, лесната модификация, така че системата да бъде реално отражение на бизнес логиката и процесите в компанията, интуитивният интерфейс и не на последно място – срокът за имплементация и настройка на системата. За фирма внедрител е избрана Intelligent Systems Bulgaria –  компанията лидер при Microsoft Dynamics решенията у нас и надежден партньор, доказал своята експертиза и коректност.

Проектът по внедряване на Microsoft Dynamics NAV продължава само няколко месеца и днес ACO вече разполага с работеща бизнес система, която предоставя пълен поглед върху цялата дейност на компанията. Сега служителите имат лесен достъп до цялата информация и данни, от които се нуждаят в ежедневната си работа и на чиято актуалност могат напълно да разчитат във всеки един момент. Microsoft Dynamics NAV има интуитивен интерфейс, подобен на Microsoft Outlook, което изключително улеснява работата на потребителите, а новите служители успяват бързо и лесно да се ориентират и да започнат да използват системата почти веднага и с минимално обучение. Осезаема е повишената продуктивност на служителите, които управляват всички дейности посредством една единствена система. На база винаги актуалната информация мениджмънтът взима уверени бизнес решения и разполага със справки и анализи, които позволяват да реагира на промените и проблемите на пазара още преди те да са се появили. Microsoft Dynamics NAV улеснява протичането на цялостната дейност на АСО, осигурява конкурентно предимство и гъвкавост на компанията, за да продължи успешното си развитие и да затвърди лидерските си позиции на българския пазар.

„Радостни сме, че ACO избраха Microsoft Dynamics NAV и нас като партньор, за внедряването и поддръжката на системата. Фактът, че компанията майка е световен лидер в своя бранш, постави пред нас още по-високи критерии и изисквания за качеството на предоставяните услуги. Вярваме, че АСО направиха най-добрия избор и се надяваме, че вече усещат ползите и предимствата от интегрираната система за управление на бизнеса”, сподели Боян Мартинов, Мениджър Продажби, Intelligent Systems Bulgaria.

 

Коментар