Над 70% от туитърите са неактивни

По-голямата част от регистрираните потребители на Twitter въобще не пишат в своите микроблогове, разкри проучване на Barracuda Networks. Над 73% от акаунтите в популярната микроблогърска мрежа са на практика неактивни, тъй като техните притежатели са направили по по-малко от 10 записа.

Twitter се превръща все повече в източник на новини и се отдалечава от характеристиките на социална мрежа, заключава проучването. Това поставя под огромно съмнение потенциала за разрастване на услугата, което пък разклаща вярата в нейния бизнес модел.

Само 21% от притежателите на акаунти в Twitter могат да бъдат наречени истински потребители на услугата. Те имат минимум по 10 абонати на своите микроблогове, записали са се за други десет блога и са пуснали поне 10 записа в Twitter.

Анализаторите често поставят под съмнение способността на социални мрежи като Twitter да генерират печалби. Въпреки това инвеститорите са щедри към подобни проекти.

Twitter е най-голямата микроблогърска услуга в света. В момента тя има над 75 милиона потребители, а наскоро броят на записите достигна 10 милиарда.

Специфична особеност на Twitter е, че съобщенията на потребителите са ограничени до 140 символа. Неотдавна група ентусиасти реши да вмести в микроблогърския сайт първия том на знаменитата възрожденска творба Дон Кихот. За книгата на Сервантес от 470 печатни страници ще са необходими 8200 съобщения.

по темата: „Над 70% от туитърите са неактивни”

добавете коментар...

  1. TechNews.bg

    Туитър е 100 пъти по приятен за ползване от Facebook или която и да е друга социална мрежа , именно заради товам, че не е типичната социална мрежа. Тази статия е я е писал някой Sladur72 от фейсбуук който праща виртуални цветенца на 40 годишни мустакати мадами … Tweeter FTW

Коментар