Десетки студенти ще приеме на стаж Globul

В стажантската програма на Globul за тази година ще могат да участват 45 студента от различни висши учебни заведения в страната, съобщи операторът. Стажовете ще бъдат платени и ще започнат през юли, като тяхната продължителност ще бъде най-малко четири седмици.

След преминаване през специална въвеждаща програма, стажантите ще работят в различни дирекции и отдели на Globul, където ще усвояват практически умения за работа в реална бизнес среда.

С подкрепата на наставник, всеки от тях ще трябва да разработи проект с практическа насоченост, който ще бъде представен в края на програмата. На най-успешно представилите се стажанти ще бъде предложено удължаване на стажа или постоянна работа в Globul.

Досега в стажантската програма на Globul са участвали над 160 студенти, като близо една трета от тях впоследствие са започнали работа в компанията. През 2009 г. стажът на над 50% от участниците е бил удължен в резултат на взаимния интерес на студентите и компанията.

Студентите, които желаят да участват в стажантската програма на Globul, трябва да изпратят своя автобиография и мотивационно писмо не по-късно от 15 април 2010 г. Подробна информация за програмата и изисквания към кандидатите е публикувана в интернет страницата на оператора.

Коментар