Млад предприемач ще спечели 100 хиляди лeва

Над 450 млади предприемачи посетиха втората месечна среща за награда Empower. Тема на събитието беше "Как да изградим екип от световно ниво и как да разработим печеливш бизнес план".

Националното състезание за бизнес идеи на млади хора се организира от фондация Empower United, с подкрепата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. Първата награда в конкурса е в размер на 100 000 лева.

Тази значителна сума е солидна основа за развитие на една добра идея в успешен бизнес, посочиха организаторите. В допълнение, победителите ще имат възможност да се възползват от практическите съвети от страна на опитни професионалисти.

„Планът не е просто няколко листа написана хартия, той е в основата на онова, което трябва да изградите. Онзи бизнес, който трябва да е работещ и успешен. Това е вашата идея, която трябва да се превърне в реалност”, каза председателят на фондация Empower United и инициатор на конкурса Томас Хигинс.

До май 2010 г. ще бъдат организирани още два свободни обучителни семинара, на които може да присъства всеки, който има желание да научи повече за предприемачеството. Част от предвидените теми за дискусии са: финансиране, ефективен маркетинг и продажби и др., които ще са полезни на участниците при подготовката им за конкурса.

Общите условия и документите за участие в състезанието са достъпни на сайта на фондация Empower United. Крайният срок за подаване на кандидатурите е 1 юни 2010 г.

Коментар