Над 50 модела таблети се чакат тази година

Различни компании и телеком оператори ще пуснат над 50 модела таблети през настоящата година, прогнозира британският разработчик на чипове ARM.

Първата вълна от подобни устройства ще залее пазара в периода април-юни, като несъмнено хитът ще бъде епълският iPad. През третото тримесечие се очаква следваща вълна от таблети.

Много нови модели ще бъдат пуснати в Китай. И в момента на пазара се предлагат устройства, подобни на iPad. Всички големи телеком оператори планират да пуснат таблети на пазара.

Вторият по големина в света ОЕМ производител на лаптопи – тайванската Compal Electronics – също готви инвазия на пазара за таблети. Нейното устройство ще се предлага в два варианта – съответно със 7- и 10,1-инчов дисплей и операционни системи Windows CE и Android. Моделът ще разчита на процесор Nvidia Tegra 2 с архитектура ARM и ще може да се включва към телевизор.

Подобно устройство подготвя и HP. Компанията поставя акцент върху поддръжката на Flash – технология, която беше отхвърлена от Apple. Таблетът на HP е известен засега под името Slate.

Коментар