Разширено интернет наблюдение предлага GFI

Разширено интернет наблюдение и уеб сигурност предлага новата версия 2009 на софтуера GFI WebMonitor. Програмата вече може да се инсталира на Microsoft Forefront Threat Management Gateway (TMG), съобщиха от Бизнес Софтуер Дистрибутор.

Фирмите, които използват TMG, последно поколение ISA сървър от Microsoft, сега имат специализиран плъгин, който им позволява да наблюдават използването на интернет в организацията и така да гарантират по-безопасното разглеждане на страници и да повишат производителността.

GFI WebMonitor 2009 може да бъде инсталиран заедно с или независимо от ISA сървър. Продуктът дава на организациите всестранен контрол върху използването на интернет от служителите на работното място, като осигурява както интернет наблюдение, така и уеб сигурност.

Чрез него ИТ администраторитe могат да наблюдават разглеждането на страници в интернет, да блокират достъпа до сайтове на индивидуално или групово ниво, да осигурят защита срещу скрити изтегляния, да блокират и откриват процеси във фонов режим и да се предпазват от изтегляния, които може да са зловредни по природа или да използват мрежови ресурси.

Според скорошно проучване в САЩ, почти половината от потребителите изостават в действителното наблюдение на използването на интернет, което показва, че те не осъзнават рисковете, които идват с неконтролирания достъп до интернет или колко лесно и ефективно в ценово отношение е да разрешат този въпрос, разкриват от GFI.

"Това не е случаят на "големия брат", а по-скоро на "поддържане на вниманието" и да бъдеш подготвен", казва Уолтър Скот, главен изпълнителен директор на GFI.

Уеб мониторингът е улеснен с разширена база данни, която осигурява покритие на интернет адреси за 205 000 000 домейни и се осъвременява непрекъснато.

GFI WebMonitor също така предлага характеристики за уеб сигурност, които позволяват наблюдаване на изтегляните от служителите файлове, блокиране на файлови типове като mp3 и филмови формати и сканиране на всички файлове за вируси, спайуер и малуер.

Продуктът на GFI намалява и риска от фишинг, като блокира достъпа до опасни уеб сайтове чрез използване на база данни с фишинг URL адреси, която се осъвременява автоматично. Характеристиките за уеб мониторинг също така позволяват наблюдаване и блокиране на чат сесиите и прехвърлянето на файлове в Live Messenger (MSN).

Коментар