Експривиа подписа договор за партньорство със Сирма Бизнес Консултинг

Експривиа ООД  – системен обединител на ИТ, представена посредством  елемента СТАР на Италианската Борса- и СИРМА Бизнес Консултинг – българско консултантско дружество за ИТ – подписаха търговски договор за разпространение на решението на Експривиа за подпомагане на процеса на отпускане кредита КредитЗаУеб на пазара в България.

КредитЗаУеб е решение, собственост на Експривиа, което подпомага цялостния процес на отпускане на кредита: от събиране информация за клиента до изчисляване на вноските, от уточняване предложението относно доверяване на мониторинга в течение на работата, до одобрението на отделните организационни единици на банката до крайното решение /нареждане/.

Решението КредитЗаУеб, понастоящем вече е в употреба в основните кредитни институции в Италия и в 10 страни от зоната на Централна и Източна Европа, и е в състояние да управлява ефикасно процеса на  управление и анализ на основните елементи относно клиентите, включително и корпоративния елемент, за който са на разположение различни функции, като например модули за   управление на икономически групи и анализи по сектори. Системата, освен това, може лесно да се обедини със  основната система на банката, за избягване на натрупване на информация и функции.  

Договорът със СИРМА набляга на стратегията за засилване на международното присъствие на Групата Експривиа и е част от един  обширен проект за разширяване на зоната Банкиране&Финанси чрез електронна мрежа от партньори от различни европейски страни, с които да разпространява собственото решение за КредитЗаУеб.  

Функционалният опит и интегриращата система на решенията ИТ за банковия пазар и силното присъствие и познаване на българския пазар са основните елементи, които доведоха Експривиа до избора на СИРМА като висококвалифициран партньор за разпространение решението КредитЗаУеб в България и разширяването на дейността в тази страна , в която вече се  ползва от първостепенните препоръки  в УникредитБулбанк.

“Партньорството със СИРМА представлява решителна крачка напред в стратегията на увеличаване присъствието на Експривиа на пазара на Източна Европа” заяви Доменико Фавуци, пълномощен представител на Експривиа –  “Договорената дейност между двете дружества ще позволи на Експривиа да навлезе бързо на българския пазар.”

Коментар