ИТ сигурността остава топ приоритет за бизнеса

ИТ сигурността продължава да бъде сред топ приоритетите на бизнеса и държавните институции. Непрекъснато увеличаващите се обеми на е-транзакции, дигитална информация и точки за достъп до нея изискват адекватни мерки за защита, заявиха от анализаторската компания IDC България.

Не случайно през последните месеци непрекъснато сме свидетели на разнообразни схеми за кражба на лични данни по линия на социалните мрежи, компрометиране на банкови карти, а жертви на атаки станаха организации като Google, подчертаха от IDC.

На 24 март в столичния хотел Шератон компанията организира ежегодната международна конференция по информационна сигурност IDC IT Security Roadshow 2010. Партньори на събитието са системни интегратори и производители на решения за сигурност, сред които Bynet Data Communications, Printec и Stone Computers в партньорство с Microsoft и Novell.

На събитието освен обзорни лекции, които ще очертаят промените в заплахите и нуждата от мерки от защита, ще бъдат изнесени и редица практически ориентирани презентации, които ще разгледат различните аспекти на сигурността: обвързване на сигурността със системи и процеси в организацията; откриване и предотвратяване на пробиви, инциденти и реакции; защита на лични данни и валидиране на идентичността; предотвратяване на изтичане на информация от организациите.

Сътрудничеството между службите за сигурност и прилагането на закона във връзка с осуетяване и разкриване на компютърни престъпления са също сред горещите теми за дискусия.

Конференцията е безплатна за представители на компаниите и организациите-потребители на ИТ технологии.

Коментар