Започна фотоконкурс за биоразнообразието

Представителството на Европейската комисия в България обяви конкурс за снимка на тема "Биоразнообразието. Всички ние сме част от него". В надпреварата могат да участват всички български граждани или граждани на ЕС, които пребивават в България, на възраст над 18 години независимо от своя опит.

Всеки участник може да подаде до три снимки за конкурса, който се провежда във връзка с "Международната година на биоразнообразието 2010". Темата на снимката трябва да представя възгледа на автора за състоянието на биоразнообразие в България и/или човешките дейности, свързани с неговото опазване. Изисква се тя да изразява лично, положително виждане и да може да впечатли широката публика със своя оригинален, творчески и естетичен подход.

12-те финалисти на конкурса, определени от независимо професионално жури, ще бъдат обявени и наградени в средата на юли 2010 г. на специална церемония в София, с което ще се даде начало на обиколката на изложбата на снимките-финалисти в страната.

Първа награда е в размер на 1000 евро, втората – 800 евро, а третата – 500 евро. Всеки един от останалите 9 финалисти ще получи насърчителна награда от 250 евро.

Крайният срок за участие в конкурса е 3 май 2010 г. Творби за участие се подават на адрес: Представителство на Европейската комисия в България, ул. "Московска" № 9, София 1000, За фотоконкурс "Биоразнообразието. Всички ние сме част от него".

Коментар