VMware ще разширява българския си екип

Софтуерната компания VMware ще продължи да разширява българския си екип, стана ясно по време на официалното откриване на новия й офис в София. Лидерът в разработката на софтуерни решения за виртуализация на бизнес инфраструктури нае 5400 кв.м. площ в една от новооткритите бизнес сгради в столицата.  

Новият офис има капацитет от 400 работни места и е съобразен с плановете на компанията за постепенно увеличаване на екипа от софтуерни специалисти. VMware България инвестира и в разширяване на своя център за данни, който покрива техническите изисквания и нужди на местния офис.

Налице са 18 конферентни зали, като седем от тях са оборудвани с аудио-конферентни устройства и презентационна техника. В пет от залите са налични и системи за видео-конферентни разговори с цел улесняване на комуникацията с отдалечените екипи на компанията. Изградена е собствена зала за провеждане на технически обучения, оборудвана с индивидуални работни станции.

"Паралелно с усъвършенстването на работната среда наш основен приоритет остава разрастването на екипа в София”, коментира Диана Стефанова, управляващ регионален директор на VMware.

В офиса са предвидени и 4 големи зали за почивка с възможност за игра на тенис на маса, джаги или видео игри, както и фитнес център с разнообразно оборудване. На последния етаж пък се намира просторно кафене.

"Планираме значително да увеличим местния си екип през следващите 12 месеца", разкри Рагу Рагурам, вицепрезидент на VMware, който пристигна в България за откриването на новия офис.

VMware България планира да наема активно нови кадри в следващите месеци, като във фокуса са висококвалифицирани специалисти в широк кръг от области – от корпоративни центрове за данни през настолни компютри до "cloud" архитектура.

Към настоящия момент компанията търси софтуерни инженери по Java, FLEX и C++, специалисти по контрол и тестване на качеството. Търсят се и хора с управленски умения и опит в разработката на софтуерни продукти.

Коментар