Над 60 материала ще се състезават за приза M-Tel Media Masters

Журито на Годишните медийни награди M-Tel Media Masters, които лидерът на телекомуникационния пазар в България започва през тази година, беше представено официално днес.

Негови членове са журналистите Тома Томов и Калина Андролова, медийният експерт Георги Лозанов, издателят Раймонд Вагенщайн, председателите на Съюза на българските журналисти и на Българското дружество за връзки с обществеността Милен Вълков и Милена Атанасова. Те ще определят победителите на базата на шест основни критерия за оценка – информативност, обективност, аналитичност, собствен стил, творчески подход и нестандартен подход към темата.  

В двете основни категории на конкурса – „Електронни медии” и „Печатни медии” – ще се състезават повече от 60 материала, подадени от журналисти от 26 национални и регионални медии. С Голямата награда „M-Tel Media Master” ще бъдат отличени двама победители – по един от всяка категория. Носителите на Голямата награда ще получат грамота, парична награда в размер на 5 000 лева и преносим компютър. Във всяка от двете основни категории ще бъдат определени подгласници, които ще заемат второ и трето място. Те ще получат грамота, парични награди, съответно 2 000 лева за второ и 1 000 лева за трето място, както и смарт телефони.

Целта на надпреварата е да бъдат отличени най-добрите журналистически постижения при отразяване на телекомуникациите. Конкурсът цели да провокира всеобхватния и нестандартен поглед към темата, като се покаже влиянието и значимостта на телекомуникациите и новите технологии за развитието на икономиката и обществото като цяло не само в България, но и в световен мащаб.

Според представено днес проучване на ТНС-ТВ План, специализирана фирма в областта на медийни проучвания и информационен мониторинг, трите теми, предизвикали най-голям медиен интерес през 2009 година, са за следенето през мобилни телефони, влиянието на базовите станции и цените на мобилни услуги.

Медиен партньор на конкурса е QM Media.

Коментар