Три българки номинирани за жени лидери

Саша Безуханова, Меглена Кунева и Теодора Захариева са номинирани в престижна международна награда за жени-лидери. За първи път България участва с номинации в LeaderSHE International Awards 2010 за Централна и Източна Европа.

Номинациите бяха обявени късно снощи на официалната гала-вечеря в Букурещ. Наградите ще бъдат връчени на церемония в рамките на двудневен форум във Виена на 7 и 8 април под патронажа на бившия вицеканцлер на Австрия – Ерхард Бусек.

Журито на конкурса включва представители на влиятелни организации и медии от Австрия, Румъния, Полша, Словения, Унгария, България, Украйна и Хърватия и се ръководи от Ерхард Бусек.

Наградата LeaderSHE International Award има за цел да разшири дискусията за увеличаване на броя на жените на лидерски позиции в различните икономически и обществени сектори.

Саша Безуханова е номинирана в категория Бизнес. Тя е директор направление „Публична администрация” в Хюлет-Пакард за Централна и Източна Европа, като управлява работата на корпорацията в тази област в 27 страни, вкл. Русия и Централна Азия.

Бившият министър и еврокомисар по защита на потребителите Меглена Кунева е номинирана в категория Политика.

Теодора Захариева е номинирана в категория Социална отговорност. Тя е основател на Центъра за защита правата в здравеопазването – неправителствена организация с мисия да предоставя административна и правна подкрепа на пациенти, лекари и болници.

Консултант и партньор на инициативата е регионалната бизнес медиа SeeNews, а организатор на наградите е Invest Forum.

Коментар