CompletIT пусна уникален уебсайт, изграден изцяло с технологията Silverlight

Българската компания CompletIT публикува първия уебсайт в България, изграден изцяло с технологията Silverlight. Корпоративният сайт www.completit.com преобръща стандартните представи за облика на фирмен сайт, като впечатлява с нетрадиционна визия и уникални анимирани визуални елементи.

"Клиентите идват при нас, търсещи по-добър, лесен за използване и визуално атрактивен потребителски интерфейс за своите проекти", казва техническият директор на компанията Емил Стойчев, който е и първият и единствен засега в България Microsoft Silverlight MVP. "Решението ни да изградим фирмения си сайт изцяло със Silverlight цели да покаже нагледно впечатляващата визия, богатата функционалност и гъвкавост, които могат да се постигнат при използването на тази технология в клиентските ни проекти. Тя дава възможност на CompletIT да създава изключителни бизнес приложения, работещи на всички популярни платформи и браузъри. Представяйки възможностите на тази нова технология и умението ни да я използваме по най-добрия възможен начин, още при първия контакт с нашите клиенти, ние им доказваме нашите умения и опит много по-убедително.

CompletIT възнамерява в бъдеще да преработи чрез Silverlight още един сайт от портфолиото на компанията – популярният портал за новини, статии и онлайн ресурси в областта на Silverlight – www.silverlightshow.net.

"Ние от Майкрософт се радваме, че партньори като CompletIT имат желание да използват Silverlight за собствените си сайтове" – каза Брад Декер, Директор на отдела "Rich client platforms and tools" в Майкрософт. "Със своя фирмен уебсайт CompletIT показва на клиентите си уменията и опита си в технологията Silverlight."

CompletIT беше избрана от Майкрософт за един от петте си предпочетени Silverlight партньори за месец Март 2010. Компанията е специализирана в разработката на интерактивни бизнес приложения, консултации и обучения в сферата на Silverlight. Създател е на един от най-популярните портали за Silverlight новини и статии www.SilverlightShow.net. CompletIT стои и зад българската група на Silverlight потребителите (www.silverlight.bg), която провежда редовни ежемесечни срещи за обсъждане на актуалните проблеми в областта.
 

Коментар