Интернет пиратството създава безработица

1,2 милиона европейци могат да останат без работа в следващите пет години, в резултат на интернет пиратството, алармира компанията TERA Consultants.

Загубите за притежателите на авторски права пък ще възлязат на 240 милиарда долара към 2015 година. Проучването, за което съобщава Ройтерс, е направено по поръчка на Международната търговска палата в страните от ЕС.

През 2008 година интернет пиратството е довело до загуба на 186 хиляди работни места в Европа. Музикалната и киноиндустрия са претърпели загуби в размер на 10 милиарда евро.

С по-нататъшното проникване на интернет ще нараства и пиратството. Ето защо притежателите на авторски права призовават властите да засилят законодателните мерки за защита на авторските права.

Предлага се дори терминът пиратство да бъде заменен с друг. За много хора пиратството се асоциира с приключения, с Джони Деп, например. Но тук става въпрос не за приключения, а за углавни престъпления, коментират от Международната федерация на актьорите.

Коментари по темата: „Интернет пиратството създава безработица”

добавете коментар...

  1. mhm

    Голеееми глупости, някой актьор дето има 50М$ ще стане безработен от пиратството, а някой бездарен певец не могъл да стане милионер и затова обвинява отново пиратството. А алчните звукозаписни компании да правят концерти, защото продажбата на записана музика е престъпление.

Коментар