Социална мрежа помага на руското е-правителство

От 11 април в Русия започва да работи социална мрежа за оперативен обмен на информация между отделните региони в голямата страна, участващи в изграждането на местното електронно правителство. 

Новината съобщи „Отворени системи“, позовавайки се на изказване на министъра на съобщенията и масовите комуникации Игор Щеголев по време на всерусийската конференция „Приоритетни задачи в прехода към предоставяне на държавните и общинските услуги в електронен вид“.

Целта на заседанието бе да очертае задачите от първостепенна важност, които регионалните административни структури трябва да решат по отношение предлагането на електронни услуги. Федералните органи на изпълнителната власт вече имат натрупан значителен опит в предоставянето на услуги в електронен вид. Следващата стъпка трябва да е прехвълянето на този опит към регионалните структури.

Министерството на съобщенията и масовата комуникация вече е подготвило комплект методически указания за прехода към предоставяне на услуги в електронен вид, който да помогне на регионалните структури. За успешната работа в тази посока е необходима съвместна работа на всички участници в процеса. Именно това е довело до решението за използване на социалната мрежа за оперативен обмен на информация.

Коментар