Kaspersky Anti-Virus for Mac защитава смесени мрежи


Kaspersky Lab пусна нов продукт, предназначен за защита на MAC компютрите от всички видове на малуеър. 
Kaspersky Anti-Virus for Mac е базиран на нов енджин, който увеличава драматично скоростта на системното сканиране. Подобрени са процесите за обработка на файлове, което от своя страна оптимизира използването на системата, особено при дву- и четири- ядрените процесорни платформи, съобщиха от дистрибутора Асбис България.

Продуктът за Mac OS X (от версия 10.4.11) комбинира преимуществата на новия антивирусен енджин със системния подход за защита на домашните и корпоративни мрежи от множество мултиплатформени ИТ заплахи.

Пускането на Mac OS X значително улесни възможността за взаимодействие на мултиплатформени компютри. Mac компютрите сега са част на много корпоративни и домашни мрежи, които са практически незащитени и уязвими и могат целенасочено да бъдат инфектирани от злонамерените програми. Ако тези компютри са в мрежа, това може да доведе до десетки хиляди заразени машини.

За да защити такъв тип смесени мрежи по-ефективно, новият продукт на Kaspersky Lab има достъп до глобалната антивирусна база данни на компанията, която включва информация за повече от 20 милиона злонамерени програми за редица платформи. Антивирусните бази данни на Kaspersky Anti-Virus for Mac биват обновявани ежечасно, така както и антивирусните продукти на компанията за Windows и Unix операционни системи. Това гарантира на потребителите, че са защитени от последните злонамерени програми, които се разпространяват в Интернет

Kaspersky Anti-Virus for Mac сканира прикачени данни към имейли и файлове, които се свалят от Интернет. Продуктът е иновативен и относно употребата на системните ресурси: когато активността на потребителя нараства, приоритетът на антивирусния скенер спада, предоставяйки на потребителя пълен достъп до ресурсите на компютърна система, което от своя страна увеличава ефективността на приложенията на потребителя.

Kaspersky Anti-Virus for Mac защитава също така споделените файлове на виртуални машини, които набират популярност, както при корпоративните, така и при домашните потребители. Това предотвратява трансфера на малуеър от Windows или Unix системи към мрежите, което е важно за потребители, работещи с няколко операционни системи на Mac компютър.

Отчитайки необходимостта от атрактивен интерфейс за приложенията под Mac OS, Kaspersky Lab са разработили своя нов продукт с анимиран интерфейс, който е достъпен и лесноразбираем от начинаещи и по-опитни потребители. Информацията за статуса на защита и всички необходими действия на потребителя са представени в лесноразбираем графичен формат. Новият продукт включва автоматизиран режим на работа с приложения, което означава, че програмата взема решения автоматично и не безпокои потребителите с ненужни искания.

Kaspersky Anti-Virus for Mac предлага пълна съвместимост с всички версии на Mac от 10.4.11 нагоре. Другите минимални системни изисквания включват: компютър Apple с процесор Intel, 512 мегабайта RAM и 80 мегабайта свободно пространство на твърдия диск.

Официална страница: Kaspersky Anti-Virus for Mac
Цена: $59,95

Коментар