Xerox отвори център за иновации в Индия

Xerox откри нов изследователски център в Индия, който ще обедини усилията на учени и инженери с водещи индийски академични институции, изследователски лаборатории и индустриални партньори. Първоначалната му мисия е да разработи решения за управление на документи, предназначени за страни с развиващи се пазари и да допринесе с нововъведения в предлагането на решения и услуги, съобщиха от компанията.

„Изследователският център Xerox Индия илюстрира нашия дългосрочен ангажимент към клиентите в развиващите се пазари”, каза Софи Вандебрук , изпълнителен директор за технологии и президент на Xerox Innovation Group – подразделението за нововъведения. Корпорацията ще приложи местния си опит в глобални инициативи.

Разположен в град Ченай, изследователският център ще позволи на Xerox да разшири и развие стабилното партньорство, което компанията вече е установила с най-добрите технически и икономически висши училища в Индия. Изследователските дейности ще допринесат за развитието на глобалния опит на Xerox в  дигитализирането, търсене в текстови масиви, интелигентно управление на документи, лингвистика и етнография с последно поколение технологии и нови насоки за развитие като "cloud computing" и социални мрежи.

„Обединяването на нашите усилия с 500-те учени в останалите центрове в САЩ, Канада и Франция ще ни позволи да впрегнем мощта на една наистина глобална мрежа и да провеждаме високотехнологични изследвания, за да създаваме уникална стойност за нашите клиенти по света”, коментира Мийра Сампат, директор на Изследователския център за нововъведения Xerox Индия.

Центърът ще продължи да развива подобен модел на сътрудничество с най-големите таланти в сферата на науката и технологиите в страната. Xerox Индия активно търси сътрудници и учени-изследователи. Програмите за студентско сътрудничество и обмен също са в обсега на партньорството за отворени нововъведения.

Като допълнение към изследователския център, по-късно тази година Xerox планира да отвори демо център за Xerox технологии, в непосредствена близост до централния офис на компанията в Индия, разположен близо до Делхи.

Коментар