Приключи националното състезание по мрежи

Първото национално състезание по компютърни мрежи за студенти излъчи трима победители, които ще представят страната ни на международната надпревара NetRiders 2010.

В състезанието участваха 45 студенти от Софийския университет – Факултета по математика и информатика, Нов Български Университет, Икономическия университет във Варна и Техническите университети в София, Габрово и Варна. То се проведе едновременно във всички университети, като участниците имаха онлайн достъп до теоретичните въпроси и практическата част от теста, респективно 100 въпроса, на които трябваше да отговорят за 60 минути и задача на Packet Tracer (софтуерен симулатор) с 10 въпроса в рамките на 60 минути.

Победител стана Йордан Темелков, следван от Георги Иванов (студенти в Софийския университет “Св. Климент Охридски) и Кръстин Кръстев от Нов български университет. Те ще представят България на международното състезание по компютърни мрежи NetRiders 2010, което ще се проведе на 7 юли тази година.

NetRiders 2010 се организира от Cisco Systems за трета поредна година за студенти от “Сиско мрежова академия” от три континента (Европа, Азия и Африка) и над 28 държави. Наградата за първите пет победители от международното състезание е едноседмично посещение в централата на Cisco в Сан Хосе, Калифорния, САЩ на пълни разноски на компанията.

България участва традиционно в международните кръгове на състезанието с голям успех от предходните години (Павел Стефанов, 1-во място – 2008 г. и Иван Арабаджиев, 7-мо място – 2009 г.), но за първи път в страната се провежда национален кръг на състезанието, като то бе организирано от Българската асоциация на мрежовите академии (БАМА) в сътрудничество с университетите в България и със спонсорството на Cisco.

Коментар