Продажбите на SSD надминават очакванията

Пазарът на твърдотелни дискове (SSD) започва да расте по-бързо, отколкото производителите на подобни устройства предполагаха. В частност, наблюдава се сериозно раздвижване при моделите, предназначени за използване в РС с два диска – SDD и класически HDD, предаде digitimes.com.

Месечните доставки на нескъпи SSD от Kingston Technology вече достигат 30,000 броя. Това е повече, отколкото компанията е очаквала. Същeвременно, настъпва и Intel със своите ценово достъпни модели X25-V.

В качеството си на втори диск, SSD съхраняват операционната система и приложенията, докато данните се пазят на HDD с по-голям обем.

Цените на подобни устройства от Intel и Kingston са близо до психологически приемливата граница от 100 долара. Това са модели с капацитет 30 GB при Kingston и 40 GB при Intel. Според експертите, устройствата на Kingston са по-привлекателни като цена и бързодействие.

Интелските X25-V исползват флаш памет от типа NAND, произведена по 34-нм процес. Устройствата SSDNow V Series на Kingston пък разчитат на 43-нм памет от тип MLC NAND, произведена от Toshiba.

по темата: „Продажбите на SSD надминават очакванията”

добавете коментар...

  1. ИЗРОД

    Когато някой се затича да напазарува малко SSD дискове е хубаво да прочете за техните предимства и недостатъци. След време ще станат достойна алтернатива на HDD, но сега не си заслужава.

Коментар