Microsoft обнови софтуер за предупреждение

Microsoft пусна обновление за компонента Windows Genuine Advantage Notifications, който напомня на потребителя, че неговото копие на Windows е нелегално (ако случаят е такъв, разбира се), съобщи techlabs.
WGA e спорен момент от новия подход на софтуерния гигант в борбата срещу пиратите и несъзнателните потребители на операционната система Windows. Първата част на инициативата беше приложението WGA Validation, което излезе през юли 2005 година, а след него се появи WGA Notifications.
Програмата ежедневно се включва към сървърите на Microsoft, което послужи като причина за протести от защитниците на конфиденциалността. В последната версия този недостатък е отстранен и сега софтуерът се включва веднъж в рамките на 90-120 дни.
Новата версия на WGA e достъпна за даунлоуд от сайта на Microsoft или чрез услугата Automatic Update.
Обновлението на WGA Validation ще позволи на потребителите по-комфортно да взаимодействат с програмата, в която е добавена и много полезна информация. Независимо от добрите намерения на Microsoft обаче, на компанията така и не се отдава да избегне правни проблеми. И в момента текат съдебни дела по жалби, че WGA нарушава законите срещу спайуеър.  

Коментар