ФТС България организира дискусия с водещи ИТ мениджъри

ФТС България взе участие в Дни на Майкрософт 2010 и в рамките на мероприятието организира дискусия с някои от водещите ИТ мениджъри на тема: “Microsoft Dynamics AX – ползи и предизвикателства”. Компанията бе бронзов спонсор на най-важната и най-голяма техническа конференция в календара на Майкрософт България, която се проведе за девета поредна година. Двудневната проява включваше над 50 технически лекции на водещи световни и български експерти.

Дискусията откри Цанка Маркова, управител на ФТС България, която очерта темата на срещата, а именно как Microsoft Dynamics AX може да подпомогне за решаване на значимите ИТ предизвикателства на съвремението ни като проблема с честотата и готовността за технологични промени, проблемите, свързани със сигурността и усилията за елиминиране на downtime на критичините за бизнеса решения. Сесията, организирана от ФТС, даде възможност в една неформална атмосфера да се чуе мнението на водещи ИТ мениджъри, пряко участвали в проекти по внедряване Microsoft Dynamics AX, за това как внедряването на AX може да доведе до оптимизация на корпоративната ИТ инфраструктура и платформа, какви ИТ рискове те са видели по време на проектите и какви мерки са взели за намаляването на тяхната бизнес значимост.

В срещата взеха участие Десислав Шекерлетов, ИТ Мениджър на „Енел Марица Изток III’, който е ИТ мениджър на годината за 2009г. в категория „Иновации”, Николай Чукаров, ИТ мениджър на „Евроком” и Андрей Заманов, технически консултант във ФТС.

Г-н Шекерлетов разказа за причините за избора на конкретната система, за изискванията и особеностите на внедряването на системата в „Енел Марица Изток III”. Внимание бе отделено на изградените интерфейси на AX към други бизнес системи, както и на мерките за удовлетворяване на множеството регулаторни изисквания и за защита на корпоративните данни.

Николай Чукаров, ИТ мениджър в „Евроком кабел мениджмънт” се спря по-подробно на предимствата на системата за компании, които често осъществяват операции по сливане или придобиване на други фирми и сподели опит за ИТ предизвикателствата, които са се разкрили пред „Евроком” с наскоро присъединилата се към структурата компания „Кейбълтел”.

Андрей Заманов, Microsoft Certified Professional и технически консултант във ФТС България, поясни в детайли някои от основните елементи в ИТ архитектурата на Microsoft Dynamics AX 2009, а в края на дискусията отговори на зададените въпроси по отношение на препоръчителните параметри на отделните AX компоненти и мерките за резервиране на системата.

Коментар