Македонският пенсионен  фонд избра българско ИТ решение

Система за управление на човешки ресурси, разработена от ТехноЛогика, ще бъде внедрена в Пенсионния фонд на Македония по проект, финансиран от Световната банка, съобщи българската компания.

Родният продукт е избран в конкурс със седем конкурента. Внедряването ще продължи три месеца и ще бъде осъществено от екипа на ТехноЛогика Македония.

Пенсионният фонд, наброяващ 700 служители, е третата държавна институция в Македония, която ще използва HeRMeS. От края на 2009 г. Министерството на транспорта и съобщенията успешно работи със системата, а Министерството на отбраната я внедри през 2006 г.

Продуктът вече е локализиран на пет езика освен английския – македонски, сръбски (на кирилица и латиница), босненски и хърватски.

"От началото на годината и цялата държавна администрация на Босна и Херцеговина работи с българската система HeRMeS. Тези резултати показват, че стратегията ни за излизане в региона е правилна”, коментира Огнян Траянов, управител на ТехноЛогика.

Националният кодификационен инструмент БУЛКОД е другият  продукт, разработен от ТехноЛогика и вече локализиран за Македония. БУЛКОД беше сертифициран като НАТО-съвместим и дарен на Македония от българското Министерство на отбраната.

Коментар