Vivacom съди БНТ, заради неплатени сметки

Vivacom внесе в съда иск срещу Българската национална телевизия (БНТ). Делото има за цел да започне процедура по изплащане на дълга, който телевизията е натрупала към оператора от август миналата година досега, съобщиха от Vivacom.

Към момента БНТ дължи на телекома 8 200 000 лв. за пренос и разпространение на сигнала на телевизията в цялата страна. Националната телевизия не e предоставила погасителен план за дълговете си до 9 април, както е било първоначално договорено.

"Съдебният иск е крайната стъпка, която телекомът предприема, след провала на няколкомесечни преговори с БНТ за изплащане на дължимите суми", поясниха от телекома.

Към момента всички телевизии, излъчващи национална програма, заплащат по единна ценова листа и ползват идентична отстъпка за радиоразпръскване в цялата страна. Цената се калкулира на база час излъчена мощност и зависи от това какъв капацитет ползва съответният ефир в момента.

Капацитетът, който обществената телевизия ползва в изградена мрежа, покрива повече от 98% от населението и се състои от над 600 обекта в цялата страна.

по темата: „Vivacom съди БНТ, заради неплатени сметки”

добавете коментар...

  1. uliqn

    abe nakraq samo dvbt ke ocelee.

Коментар