AMD показа 16-ядрена платформа

Производителят на процесори AMD показа работещи образци на своите четириядрени Opteron чипове. Това стана вчера в Сънивейл, Калифорния на брифинг, съобщи tgdaily.com.
Демонстрирана е система с четири сокета, управлявана от операционна система Windows Server 2003. Всеки един от четирите сокета на платформата съдържа 4-ядрен процесор. По този начин общият брой на процесорните ядра достига 16.
Към момента обаче компанията не е обявила подробни технически характеристики за разработката, което според експертите означава, че финалната спецификация е още далеч. Известно е все пак, че съществуващите дънни платки със Socket F ще могат да работят с новите 4-ядрени процесори след обновление на BIOS-а.
Според неофициални информации, първите процесори с новата архитектура ще бъдат пуснати на пазара към средата на следващата година. Очаква се те да се използват в 4- и 8-процесорни конфигурации.

по темата: „AMD показа 16-ядрена платформа”

добавете коментар...

  1. SwappeR

    Не, вече гафа с цитата на оригиналната 4×4 платформа и линка към нея е оправен 🙂 А 16-ядрена действително има, въпроса е кога ще я обявят официално на широкия пазар.

Коментар